1Vestal Anti Led

Sredstvo protiv zamrzavanja i za topljenje snega i leda na niskim temperaturama (-24 do -36). Namenjeno je za tretiranje novog, utabanog snega i zaleđenih površina. Sprečava klizanje i povrede pešaka i zaposlenih na zaleđenim površinama (stepenica, ulaza u zgrade, državne ustanove, zdravstvene i školske ustanove, hotele, fabričke hale i slično). Preparat ne oštećuje tretirane površine, kao što su: beton, asfalt, keramika, mermer i druge slične osetljive materijale jer ne sadrži Na-hlorid i druge abrazivne i korozivne supstance. Potpuno je bezbedan za upotrebu i nema nikakvih štetnih efekata na životnu sredinu.

Upotreba u odnosu na standarnu so je značajno ekonomičnija, jer je njegova potrošnja veoma mala, a vreme delovanja je produženo do tri dana i time su troškovi mehanizacije znatno manji, usled njihovog angažovanja.

2Double Barrel

Koncentrovani alkalni čistač za jake masnoće, efikasan na visokim temperaturama, ne ostavlja nikakav ostatak u obliku filma, ima ugradjen omekšivač koji omogućava dejstvo i u tvrdoj vodi. Upotreba na svim površinama kojima ne šteti voda. Biorazgradiv je može u kanalizaciju bez neutralizacije. Ima ugrađen inhibitor, ne nagriza opremu.

Koristi se u koncentraciji za jako zaprljane površine 1 : 30 l vode i redovno održavanje 1 : 50 l vode.

Primena: ručno i mašinski.

3Vesta Brite

Koncentrovano kiselo sredstvo za čišćenje prostora, posuda za skladištenje i obradu mleka, postrojenja, mašina, radnih površina, podnih i zidnih pločica, staklene ambalaže, formi i traka za čokolade, tako što uklanja proteinske ostatke, masnoće i naslage kamenca. U svom sastavu sadrži i odredjenu dozu persirćetne kiseline koja dezinfikuje površine i uklanja dnevno formirani kalcijumski kamenac. Ukoliko se koristi sa raspršivačem, proizvod će pokriti sve površine i posle desetak minuta odstranjuje se vodom. Biorazgradiv je i ide u kanalizaciju i odvodne slivnike bez neutralizacije

Koristi se u koncentraciji, 1 : 80 litara vode. Stvara blagu penu tako da ga je lako isprati mlazom vode.

Upotreba: Ručno i mašinski (putem penomata)

4Super Skleen

Praškasto sredstvo za čišćenje naslaga proteina i drugih masnoća sa površina (aluminijuma, rosfraja, plastike, drveta). Ima emulzijsku moć da odstranjuje organske supstance, deluje na formiranje taloga kalcijuma na raznim podlogama. Koristi se i za mašinsko pranje, cip sisteme u mašinama pod visokim pritiskom. Što je voda toplija, manje vremena je potrebno za odmašćivanje (temp. Max i do 70 C). Koristi se za odmašćivanje plehova, peći u pekarama, traka za proizvodnju pereca, štapića, friteza (za proizvodnju čipsa, pečenje kikirikija, badema...) mašinsko pranje velikog posuđa, pasterizatora, kuvanih proteina i masnoća sa raznih površina. Namenjen za čišćenje i pranje legiranih i crnih materijala.

Napomena: idealan za otklanjanje masnoća palminog ulja.

Upotreba: 1 kg : 80 l vode

4Environ

Moćni čistač i germicid, koristi se za generalnu dezinfekciju radnog prostora, opreme, podnih, zidnih pločica, cevovoda, dezobarijere. Definiše se kao: sredstvo za ubijanje bakterija, virusa, gljivica u prehrambenoj industriji, dezodoriše i dezinfikuje, ekonomičan za upotrebu zbog svoje visoke koncetracije, uništava neprijatne mirise i biorazgradiv je. Environ je biocid koji deluje u tvrdoj vodi, efikasan protiv lipofiličnih virusa. Uklanjanja neprijatne mirise iz odvodnih cevi kud odlazi masnoća.

Nakon upotrebe direktno sa površine na kojoj se rukuje hranom, ispira se, a sa ostalih površina posle upotrebe nije potrebno ispiranje vodom.

Upotreba: 1 l : 300 l vode.

5L.P.H.
LPH (prehrambena industrija)

Spcecijalno sredstvo za pranje i dezinfekciju podnih, zidnih pločica, sanitarija, kada za kupanje, otpušavanje odvnodnih slivnika, uklanjanje neprijatnih mirisa. Odmašćivanjem uklanja zaostalu masnoću, a ujedno deluje kao germicid i fungicid. Ima svojstva da uklanja dnevno nataloženi kamenac.

Upotreba: 1 l koncetrata : 800 l vode

6TY ION R 40
TY ION R40 (prehrambena industrija

Sredstvo za uklanjanje naslage kamenca i održavanje CIP sistema i velkih bojlera. Sastoji se od suve kiseline i inhibitora, indikatora stanja. Ne oštećuje materijale bakra i aluminijuma u toku procesa čišćenja. Sredstvo se dozira u zatvoreni sistem u šestoprocentnom rastvoru. Kada sredstvo izgubi boju i pređe u bledo naranđžastu boju, to je znak da ja zasićen kamencom, čime je proces završen. Nakon ispiranja, nije potrebna neutralizacija. 1 kg TY ION skida 3 kg kamenca.

Voda može biti hladna, ali učinak je 10 puta brži ako je temperatura vode viša, naime, ne sme biti veća od 60 -70 C°.

Napomena: Sredstvo ne bi trebalo da bude stavljeno u bojlerima više od 8h.

7Vesta Agri
Vesta Agri (prehrambena industrija).jpg

Koristi se za čišćenje kanalizacionih cevi i šahtova na koje se sakupljaju masnoće i ostale organske materije. Neutrališe neugodne mirise i sprečava havarije u sistemu za odvod iz proizvodnih pogona.

Upotreba: preko slivnika ili šahtova, 5-10 gr na jednom kubnom metru odpadne vode.

8Septisol
septisol

Koncetrovano sredstvo za pranje i dezinfekciju (sa Heksahlorofenom) ruku radnika u pogonu.U sebi sadrži kao nosač eterična ulja: palmino, kokosovo i kantarionovo ulje, što omogućava da se ruke mogu prati više puta dnevno, a da ne izazove iritaciju, scrvenilo kože ili svrab. Nakon pranja, stvara se na površini kože film, koji zadržava dezinfekciono svojstvo nekoliko sati. Upotrebom ovog sredstva, saniraće se sve eventualne rane na rukama nastale od vode i odklanja mogućnost prenosa bakterija na proizvod i opremu.

Upotreba:1 l : 3 l vode